Csodavilág Óvoda

4.0 (7 vélemény)

Teljes név: Csodavilág Óvoda

Cím: Üllői út 709, Budapest, 1182, Budapest XVIII. kerület

Telefon: 06-1-247-2757

Weboldal: http://csodavilagovoda.hu/

OM azonosító: 201399 Az óvoda hivatalos adatai megtekinthetőek az Oktatási Hivatal oldalán.

Véleményírás

A véleményíráshoz regisztrálj vagy jelentkezz be!

Vélemények

2023-03-21 11:58:47

Az egyik legjobb óvoda. Nem értem ezeket a negatív véleményeket. Kis fiúnk 4. éve jár ide, most fejezi be az ovit. Maximálisan pozitív a véleményem. -Nem pénzcentrikusak, semmi még csak hasonlót se tapasztaltam. Fél évre 3000-4000e ft. program díjon kívül, nem nagyon fizettünk mást. Sok dolgot adnak, amit más óvodában nem. Inkább adnak, de lehúzásnak nyoma sincs. Rendezvények alkalmával, valóban szoktak gyűjteni, óvoda részére, de ez önkéntes nem kötelező. Mi adtunk ilyenkor 2-3e ft-ot. Ebből játékokat pótolnak, vagy amire szükség van. Tehát saját gyerekünk kapja vissza. Aki ezt sajnálja a gyerekétől, arra nem tudok mit mondani. -Az hogy széthúzó nem igaz. Nagyon is összetartóak, és kedvesek. Mindig segítik egymást, én ezt láttam a 4 év alatt. Az összes óvónő név szerint ismeri az összes gyereket. Ez nem kis teljesítmény. Amikor rendezvény van, mindig jókedvűen beszélgetnek. Nem látok ellenségeskedést, csak profizmust. Valóban, volt egy két súrlódás, régebben egy két ember között, tudok róla. De ilyen bármelyik munkahelyen előfordul. Ez a gyerekekre, semmilyen kihatással nem volt. -Öltöző valóban egy picit szűk, de napi 2x10 perc öltözés kibírható, nem okozott problémát senkinek. Sok jó ember, kis helyen is elfér. De a szuper udvar kárpótol érte, ott azért többet vannak, mint az öltözőben. -Valóban a Gordon módszert hangoztatják. De nem erőltetnek semmit rá az emberre. Semmi negatív, dolgot nem tapasztaltam. Mint bármelyik oviban, úgy vannak, semmi extra elvárás nincs. Mi is a Gordonos csoportba jártunk, de semmi különbséget nem láttunk. Ez nem szekta. -Valóban nincs minden csoportban, iskolai előkészítés. Ezért kell átmenni utolsó évben a Bagoly csoportba, ugyanis ott van az előkészítő csoport. Mi is ezt tettük, és nem bántuk meg. Bár egyik óvónő, le akart beszélni róla, de nem hagytuk. (Miatta voltak korában súrlódások az oviban). Az igazgató vezeti a csoportot, nagyon profin, hozzáértően és felülmúlja szerintem az összes óvónőt. Minden tisztelet az övé! Az óvoda udvara nagyon szép, modern, várral dombbal, csúszdával. A többi ovi amit megnéztünk, ehhez képest, szakadt putri. Érdemes megnézni a neten a képeket róla. Nagyon jók szoktak lenni a rendezvények, hiányozni fog ha nem jövünk már ide. Gyerkőcünk is imádja. Amikor eljöttünk megnézni, az óvodát 4 éve, nem akart elmenni innen. Biztonságos, kóddal lehet belépni. Más ovikban, egy gagyi kallantyú volt. Az megy be aki akar. Nagyon családias ,barátságos, kedves a hangulat. Mindenki ismer mindenkit. Aki rosszat ír az oviról, az kicsit elfogult. Lehet neki volt rossz tapasztalata, de nem ez az általános. Nyilván nem lehet mindenkinek megfelelni. De ez mindenhol így van. Én úgy gondolom hogy a nagy többség igenis, nagyon szereti ezt a szuper óvodát! Nem szoktam ilyen hozzászólásokat írni, de tudom milyen nehéz az óvoda választás. És nem valós ez sok negatív kritika. Egy apuka.....

2021-01-07 15:27:48

Pedagógusként más szemmel nézem az óvodai nevelést. A Csodavilág Óvoda nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket. Pénzcentrikusak, szerintem lehúzóra mennek. Sajnos már azt is hallottam, hogy állítólag pénztárca alapján válogatják a családokat. Megtehetik, mert nagyon kicsi a körzetük. Ami pozitív, hogy szép a környezet, szépen kialakított udvar jellemzi, az ovi tiszta és erre nagyon ügyelnek is. Az öltözők nagyon kicsik a csoportok méretéhez viszonyítva, sokszor volt tumultus vírusmentes időkben. Ami engem zavart még, az a sok személyi változás. A nagy gyerekem csoportjában évente cserélődtek a pedagógusok, a középsőnél talán kevésbé, utólag már azt gondolom bár ne szavaztunk volna bizalmat az intézménynek. A legkisebb állami oviba jár, nagyon más, sokkal jobb. A Csodavilágban kevés iskolai felkészítés van egyik másik csoportban, ez erősen óvónőfüggő. Van olyan ismerősünk, aki itt dolgozott pár hétig. Elég furcsa dolgokat hallottunk tőle a testület belsős dolgairól. Az alapítvány vezetői az igazi főnökök, az van, amit ők mondanak. Nagyon erőltetik a Gordon módszert, ez sem szimpatikus mindenkinek. Akik most oviba készülnek, gondolják át jól a döntést, én ezt az ovit nem igazán ajánlom.

2020-12-20 21:30:51

Kedvesek, talpraesettek, szeretik a gyerekeket! Sok fejlesztő program, angol nyelven is, tisztaság! Csak ajánlani tudom!

2020-12-20 21:09:11

Én az előttem írt egy csillagos vélemény maximális ellentétét tapasztalom. Mindegyik óvónő ismeri név szerint az összes gyerkőcöt és nagy odafigyeléssel vannak feléjük! Összetartóak és barátságosak az eddigi ismereteim alapján. Fiatalok, lendületesek, kedvesek az óvónők és nem megfásultak!!! Évszakoknak megfelelően témákra bontva mesésen, játékosan bővítik a gyerekek ismereteit, sok-sok énekkel és mondókával tarkítva. Angolos csoportokban ugyan ezek megvannak angol nyelven! Amit hiányolok az max a szabadkezes rajzolás, inkább csak színezőket használnak. Iskolába készülőknek külön csoport van! Viszont szuper felszerelt az udvar, ahol jó idő esetén sok időt töltenek. Amit érdemes a gyerekbe belevésni, hogy tavasszal és ősszel személyre szabottan neki mi a megfelelő udvari viselet, mert sokszor előfordult, hogy nem volt pulcsi rajta viszont én adtam volna rá ha velem lett volna. Figyelnek a rendszeres gyümölcs és zöldség fogyasztására! Nagyon tiszta az ovi, erre alapból is figyelnek vírus helyzeten kívűl is! Ha épp nincs járvány sok szuper program van, amibe a szülőket is belevonják, így egy nagyon családias/baráti viszony alakul ki az ovi és a családok között!

2020-11-18 18:56:10

Az egyik legszéthúzóbb testülettel rendelkező, leginkább profitorientált és nagyon nagyon keveset adó óvoda a 18. kerületben. Gyermekmegőrző jelleggel működnek, az alapítvány vezetői diktálnak, a többi óvónő végrehajt. Az igazán jó óvónők messziről elkerülik az intézményt. Magas fluktuáció, állandó "óvónő változás és a felvételkor "egyéni szempontok szerinti válogatás" jellemző. Nincsen rendes iskolai előkészítés. Nem ajánlom, messziről kerüljétek.

2020-08-12 19:16:25

3-ból 2 gyermekem jár a Csodavilágba, a harmadik is ide fog járni. Nagyon szuperek az óvónők, szeretik, türelemmel fejlesztik a gyerekeket mindenféle nyomás nélkül. Rengeteg szuper szakkör van (karantén időn kívül...), nyári táborok. Az angolos csoport is nagyon szuper, nagyon lelkesek az óvónők. Vegyes csoportok vannak, így a kicsik sokat tanulnak a nagyoktól és fordítva. Az iskolába készülő nagycsoportosoknak külön csoport, ami játékosan felkészíti őket a sulira, maguk a pedagógusok által sok szeretettel és hozzáértéssel összeállított fejlesztőfüzettel, feladatokkal. Rendszeresen értesülnek a szülők is a gyerekek napjáról, képekkel, kis összefoglalókkal, szinte ott tudunk lenni velük. Rendszeres kirándulások, séták, programok a gyerekeknek, sok közös szuper családi program is van, ha épp nem zavar be a vírus. ;-) Csak ajánlani tudom :)

2020-08-12 11:33:10

A legjobb hely, ahová a gyerekem járhat. Fiatal, lelkes ovónők dolgoznak az oviban, nem megfáradtak, befásultak. Szeretik és szeretgetik a gyerekeket. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az érzelmi intelligencia fejlesztésére, ami számomra is nagyon fontos. A fiam az angolos csoportba járt, de az oviban ugyanaz a szemlélet. Ha a gyerek nem alszik el ebéd után, odafekszenek mellé, kicsit babusgatják őket. Ha csak egy mondatot kellene írni, akkor ez lenne az: A Csodavilág egy olyan ovi, ahová én is nagyon szívesen járnék, ha gyerek lennék. :)

További óvodák itt

Budapest XVIII. kerület

Pestszentlőrinci Csemete Óvoda

Üllői út 679-681,
Budapest,
1182

47.432789
19.206818
2.6
5 vélemény

Rózsa Magánóvoda

Üllői út 667,
Budapest,
1182

47.433445
19.204689
5.0
2 vélemény

Micimackó-Kuckója Magánóvoda Dés Utcai Telephelye

Dés utca 16,
Budapest,
1182

47.428943
19.216186
1.0
1 vélemény

Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvoda

Dráva utca 34/B,
Budapest,
1182

47.431013
19.189405
2.5
2 vélemény

Sztehlo Fecskefészek Evangélikus Óvoda

Szent László utca 39,
Budapest,
1185

47.439782
19.211679
5.0
2 vélemény

Pestszentlőrinci Napraforgó Óvoda

Tövishát utca 6,
Budapest,
1186

47.428715
19.17671
5.0
1 vélemény